zondag 19 maart 2017

Beeldbank historische Amstelveense foto's online


Deze week hebben we de, voor iedereen toegankelijke, online beeldbank met historische foto’s van Amstelveen gepresenteerd. In de beeldbank staan inmiddels zo’n duizend oude foto’s van Amstelveen. De komende periode komen er nog duizenden foto’s online in de beeldbank.

Samen met onze burgemeester Mirjam van ’t Veld probeer ik extra aandacht te geven aan de Amstelveen historie. Teveel is al verloren gegaan. Gelukkig hebben we goede partners.

Zo heeft Stefan Tóth van Stichting AmstelveenWeb.com zorg gedragen voor het digitaliseren van de foto’s en alle foto’s zijn door Vereniging Historisch Amstelveen voorzien van een beschrijving. De vrijwilligers van Vele Handen hebben de beschrijvingen ingevoerd in de beeldbank, zodat deze terug te vinden zijn op bijvoorbeeld documenttype, periode of naam van geportretteerde.

Ook zijn we vorig jaar zijn we gestart met een nieuwe rubriek in het Amstelveens Nieuwsblad: Amstelveen zoveel jaar later. Iedere week verschijnen er in de krant twee foto’s: één van vroeger en één van vandaag de dag. De nieuwe foto’s worden gemaakt door onze adviseur cultureel erfgoed Willemijn Paijmans. Zij krijgt de oude foto’s mee van Dick Huijer, hij is verantwoordelijk is voor ons archief in de kelder van het raadhuis.

Benieuwd hoe dit gaat? Bekijk het filmpje hieronder en klik HIER voor alle verschenen publicaties. Zie ook de reportage van RTVAmstelveen en artikelen over de presentatie hieronder.

Het oorspronkelijke bericht verscheen op HerbertRaat.com

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten