zondag 20 maart 2016

Vlog #2 Appartementen geschikt gemaakt voor ouderen

De terrasappartementen Luttickduin in Westwijk zijn geschikt gemaakt voor ouderen en mensen met een handicap. In het hele complex zijn automatische deurdrangers geïnstalleerd. Door samenwerking tussen bewoners en de gemeente hebben alle bewoners er baat bij.

Naar aanleiding van alle publiciteit komen er ook collectieve aanvragen van andere complexen in Amstelveen. In Luttickduin zijn 20 elektrische deuropeners aangebracht om het complex goed toegankelijk te maken.

De Vereniging van Eigenaren (VvE) onder voorzitterschap van Wim Blaas heeft drie offertes opgevraagd en de bedragen varieerden rond de € 40.000. De gemeente draagt 25% bij, ruim € 10.000. Zo kunnen Amstelveners oud worden in hun eigen woning. Voor mij is dit echt een voorbeeld hoe we zaken anders aanpakken. Normaal kon je alleen een individuele aanvraag doen, maar een collectieve is soms veel efficiënter en beter voor bewoners.

Zie hieronder de reportage van AmstelveenWeb.com.

1 opmerking:

  1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit een zeer goede transparante manier vind, om VvE zaken te belichten. Vlog erover! Waar gaat het over, hoe gaat men dingen aanpakken, wat gaat er dan gebeuren, en wie zijn hierbij betrokken? Ik denk dat je met dit soort media gebruik veel mensen kunt interesseren en op de hoogte houden.

    BeantwoordenVerwijderen