donderdag 24 maart 2016

Kafka in de zorg

Mevrouw Woudstra en wethouder Herbert Raat
Ruim 700 euro per maand betalen voor zorg waar je geen gebruik van maakt. Dit overkomt het Amstelveense echtpaar Woudstra. Het is niet mogelijk om van de Wlz-indicatie af te komen waar de rekening op is gebaseerd. Een Kafka situatie vind ik het.
Daarom heb ik deze week de hulp ingeroepen van VVD-Tweede kamerlid Sjoerd Potters om het in Den Haag aan de orde te stellen en zo het echtpaar te helpen. Al maanden worden zij van ‘het kastje naar de muur gestuurd’ door allerlei zorginstanties. Het kamerlid heeft direct contact opgenomen met het ministerie.
UPDATE 28 maart: Het laatste nieuws is dat ik net gebeld ben vanuit Den Haag met het bericht dat de zaak snel wordt opgelost. Dit betekent dat de familie Woudstra uit deze kafkaënse situatie komt. Dus geen maandelijkse rekeningen voor zorg die zij niet ontvangen. De familie is ontzettend blij en opgelucht dat ze deze stressvolle tijd kunnen afsluiten. Overigens moet de formele brief hierover nog wel komen.
Ik vind het echt fantastisch hoe ‘ons’ kamerlid meteen de schouders eronder gezet heeft voor het echtpaar. Niet alleen voor hen hen, maar ook voor andere Nederlanders die tegen hetzelfde probleem aan lopen. Dank Sjoerd,  je bent altijd welkom in Amstelveen!
Zie hieronder artikelen over dit onderwerp in Dichtbij van 23 en 30 maart, en AmstelveenBlog. Dit bericht verscheen ook op herbertraat.com



Geen opmerkingen:

Een reactie posten