dinsdag 15 maart 2016

Duidelijkheid over A9 in Amstelveen


In 2024 is de A9 volledig verdiept aangelegd, met overkappingen bij het Stadshart en Het Oude Dorp. Dit blijkt uit het gewijzigd Ontwerptracébesluit (OTB) dat aan Amstelveen is gepresenteerd.

In het OTB staat hoe de verbreding er uit komt te zien, waar de weg precies komt te liggen en hoe de rijksweg wordt ingepast in het landschap en de stad. Ook geeft het duidelijkheid over hoeveel geluid de weg straks produceert en welk effect hij heeft op de luchtkwaliteit, maar ook welke maatregelen Rijkswaterstaat neemt om de effecten te beperken.

De gemeente investeert 40 miljoen euro aan bovenwettelijke maatregelen, zoals een verdiepte ligging, overkappingen en groene geluidschermen. Het totale project kost € 400 miljoen. De groene uitstraling van Amstelveen wordt hiermee nog meer versterkt. In het Oude Dorp komt een volledige overkapping.


Het dak van de overkapping kan worden ingericht met voet- en fietspaden, groen en speelruimte voor kinderen. In 2007 was er sprake van een tunnel hieraan moesten Amstelveen € 100 miljoen euro meebetalen. Ook waren we verantwoordelijk voor overschrijdingen. Dit contract is in 2011 opengebroken om een financiële catastrofe te voorkomen voor de gemeente.

Na jaren van onderhandelen denk ik dat dit een goed resultaat is voor Amstelveen. Als ik vijf jaar geleden had dat dit het resultaat zou zijn, dan zou ik er minder over wakker hebben gelegen.
 
Dit bericht verscheen ook op: HerbertRaat.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten