zondag 16 december 2007

Te weinig waar voor ons welzijnsgeld in Amstelveen

Wij krijgen in Amstelveen te weinig waar voor ons welzijngeld. Cardanus, de stichting die ruim 5 miljoen euro per jaar ontvangt presteert onder de maat bij de uitvoering van het jeugdbeleid voor de groep van 12 tot 21 jaar. Na veel gesprekken met buurtbewoners, ouders en jongeren die ik samen met mijn VVD-collega raadsleden Marius Rietdijk en Jacques Alberts heb gevoerd hebben wij deze conclusie getrokken. De doelstelling van de VVD voor 2008 is dan ook: het jeugdbeleid aanpakken en veranderen voordat het verder uit de hand loopt.

Nu de overlast in Middenhoven, waar extra toezicht is, minder is geworden komt de situatie in Westwijk steeds meer in beeld. Naast veel klachten van buurtbewoners schrijft zelfs de wijkagent in zijn rubriek in Westwijk Info dat de toestand hem zorgen baart.

Op het Westwijkplein staan volgens hem elke vrijdagavond 40 tot 50 jongeren die soms voor overlast zorgen. Zo schrijft hij dat er op het plein geen alcohol gedronken mag worden maar dat dit achter zijn rug om toch gebeurt.

Daarom kondigt hij aan de jongeren en de ouders wakker te schudden door bonnen te schrijven. Ook pleit hij voor meer activiteiten voor de kinderen in het jeugdcentrum Down Town. Mijn collega raadslid van Groen Links, Dorien Mijksenaar heeft onlangs ook al gepleit om sneller een nieuw jeugdcentrum neer te zetten in Westwijk vanwege de uitbreiding van de wijk.

Cardanus
De agenda van de VVD op het gebied van het jeugdbeleid voor 2008 is duidelijk. Op de eerste plaats willen we dat de bestaande jeugdcentra zoals Down Town en het Galjoen vaker open zijn zodat jongeren minder op straat hoeven te hangen. Ook willen we dat Cardanus zorgt voor goede en vaste begeleiders, vooral dat laatste is nu niet zo. Willen we voor de uitvoering hiervan extra geld naar Cardanus sturen? Absoluut niet.

Wij gaan ons niet voor meerdere jaren vastleggen terwijl zij de uitvoering niet op orde hebben. Dan heb ik het nadrukkelijk niet over de mensen op de werkvloer maar over het management. Kortom als gemeenteraad moeten we kritisch kijken waar onze miljoenen nu blijven, en dan duidelijke keuzes maken wat we wel en wat we niet willen. Vervolgens moeten we de uitvoering van de afspraken controleren. Niet alleen op papier, maar vooral in de praktijk.

Daarbij is het verstandig als het college van B&W meerdere aanbieders betrekt om de beste waar voor ons welzijnsgeld te krijgen. Ook partijen als het CDA (Marga van Herteryck), OCA (Henk Fokkink) en anderen in de gemeenteraad willen dit, zoals bleek in de laatste raadscommissie Burgers en Samenleving.

Tot slot hebben we structureel meer toezicht op straat nodig en zullen we ouders consequent moeten aanspreken en verantwoordelijk moeten stellen als het niet goed gaat met hun kinderen. Jeugd wethouder Yeter Tan heeft namens het college beloofd om begin 2008 met een plan te komen, de bovengenoemde punten zijn hierin voor de VVD essentieel.
Dit bericht in de media zie onder meer:
http://www.amstelveenweb.com/nieuws-Te-weinig-waar-voor-ons-welzijnsgeld&newsid=67661553
http://amstelveen.blog.nl/openbare_orde/2007/12/19/jeugdoverlast-westwijk-loopt-uit-de-hand

zondag 2 december 2007

Overlast in Amstelveen: Ouders nog te weinig in beeld

Een paar weken geleden heb ik namens de VVD het college van B&W vragen gesteld over de overlast van jongeren in Middenhoven De overlast was zo heftig dat een aantal buurtbewoners Amstelveen soms ontvluchtten om tot rust te komen, andere dachten zelfs aan verhuizen.
 
De kern van de vragen waren: (1.) regel op korte termijn extra toezicht en (2.) een overzicht of ouders worden aangesproken op het gedrag van hun kinderen zoals vorig jaar is afgesproken. Naar aanleiding hiervan is het college in actie gekomen. Burgemeester Jan van Zanen en jeugd wethouder Yeter Tan zijn bij de buurtbewoners op bezoek geweest. De burgemeester heeft meteen extra toezicht geregeld en dat is een goede zaak voor de buurt. Uit de antwoorden van B&W bleek echter ook dat 6 jongeren een laatste waarschuwing hebben gehad en dat er met 8 ouders het afgelopen jaar is gesproken. Toen er een hoop aandacht voor het probleem kwam vanwege de vragen aan B&W en de aandacht van de media zijn nog eens 14 ouders uitgenodigd.
Hierover ga ik wethouder Tan om opheldering over vragen (dinsdag 4 december) in de gemeenteraad. Het lijkt er op dat er eerst een hoop gedoe moet zijn in de politiek voordat er echt doorgepakt wordt, en wat betekent uitgenodigd? Is dit aan de ouders of ze wel of niet komen? Voor de aanpak van overlast van jongeren is het betrekken en aanspreken van ouders op het gedrag essentieel. Dat moet structureel en niet vrijblijvend gebeuren.
Dit bericht in de media zie onder meer:
http://amstelveen.blog.nl/openbare_orde/2007/12/04/vvd-er-raat-ouders-te-weinig-aangesproken-op-wangedrag-kinderen

woensdag 28 november 2007

Toekomst voor Huisartsen in Amstelveen

Het hebben van een eigen huisarts in de buurt is in Amstelveen vaak zo gewoon dat je er verder niet bij stil staat. Toch is dat niet altijd en overal vanzelfsprekend.

Een huisarts is niet alleen belangrijk op medisch gebied maar vooral op het menselijk vlak in de moeilijke momenten van het leven. In Amstelveen Noord gaan binnenkort twee huisartsen met pensioen. De ‘oude’ vorm van een praktijk aan huis komt (jammer genoeg) steeds minder voor, in Amstelveen is een huis met een praktijkruimte ook niet meer te betalen .

Daarbij gaan steeds meer huisartsen parttime werken. Daarom wordt er gewerkt aan een centrale locatie aan de Molenweg aan een HOED (huisartsen onder één dak) waar meerdere huisartsen samenwerken. De vestiging van de HOED wordt mogelijk door een wijziging in het bestemmingsplan waar we vananond in de gemeenteraad praten. Sommige buurtbewoners zijn tegen de HOED omdat ze overlast van verkeer vrezen. Dit is voor mij een geval van algemeen belang (voldoende huisartsen) versus een deelbelang (ik krijg wat meer verkeer voor mijn deur).

Wij kiezen voor goede huisartszorg in de buurt, nu en ook de aankomende jaren. We willen niet dat (oudere) Amstelveners zonder huisarts komen te zitten of naar Amsterdam moeten voor de huisarts. Daarom zal collega Tom Ponjee vanavond duidelijk maken dat wij instemmen met wijziging van het bestemmingsplan. Zo is de eerstelijnszorg het beste gegarandeerd in onze stad.
Dit bericht in de media zie:
http://www.amstelveenweb.com/nieuws-Toekomst-voor-huisartsen-in-Amstelveen
http://amstelveen.blog.nl/gezondheid/2007/11/27/vvd-bezwaren-tegen-artsenprakijk-st.-josephlaan-negeren

zondag 11 november 2007

Overlast in Amstelveen

Vrijdag kreeg ik een brief waarin een mevrouw uit de doeken deed hoe een ouder echtpaar in de wijk Middenhoven lijdt onder overlast van zo’n 20 hangjongeren. Zo vaak ze kunnen gaat het stel een paar dagen weg om even een normale avond en nacht te beleven. Namens de VVD ga ik er deze week bij het college van B&W op aandringen om snel actie te ondernemen.
Een verrassing was de brief niet, vorig jaar waren in deze wijk en ook in Waardhuizen, Westwijk en recentelijk bij de Kalfjeslaan veel klachten over (ernstige) overlast. Hermine Janssens, voorzitter van het wijkplatform in Middenhoven heeft het toen onvermoeibaar voor de bewoners opgenomen. Zo zijn er door de gemeente een aantal maatregelen genomen in Middenhoven als hekjes zodat er niet meer met scooters gescheurd kun worden en extra toezicht op straat. Dit gaf de bewoners enige tijd soelaas. Maar zoals dat gaat, nu is het extra toezicht er niet meer en beginnen de problemen weer van voren af aan.
 
Verhuizen:
Zaterdag ben ik bij de bewoners gaan praten en kon ik vanuit hun woonkamer met eigen ogen zien waar ze last van hadden. Het echtpaar dacht eraan om te verhuizen maar ze waren trots op hun mooie woning en ze wilden niet capituleren voor de soms dealende en overlast gevende jongeren die vaak uit andere buurten komen. Samen met andere bewoners proberen ze nu een vuist te maken om een einde te maken aan de situatie vandaar de brief aan de politiek. Vooral op maandag en dinsdag als Jongerencentrum het Galjoen dicht is loopt het bij hun voor de deur de spuigaten uit en op zaterdagavond. Voor de wijkagent en de politie hebben ze veel lof, ze doen hun best maar kunnen het ook niet aan (weinig capaciteit). Vraag om cameratoezicht had een agent de bewoners geadviseerd. Ik vroeg of ze nog iets gemerkt hadden van de extra ambulante jongerenwerkers van Cardanus waar de gemeenteraad dit jaar 70.000 euro extra heeft voor uitgetrokken. Ja, was het antwoord, ze stonden éénmaal om half twaalf ‘s avonds voor de deur te bellen om te laten weten dat ze er waren. Daarna waren ze niet meer gesignaleerd.
Actie
Na overleg met mijn fractievoorzitter Hans Bulsing hebben we afgesproken dat we snel actie van het college van B&W willen. In Amstelveen willen we geen weggepeste bewoners. Bij de begrotingsbehandeling hebben we aangedrongen op een plan van aanpak en een uitvoeringsplan bij de voorjaars/kadernota om overlast in te dimmen. Wij willen structureel meer toezicht in de wijken á la straat- en gezinscoaches zoals in Amsterdam. Deze coaches zijn ondersteunend aan de politie en flexibel inzetbaar. Daarbij worden de ouders van jongeren aangesproken en doorverwezen naar hulp als het mis gaat in een gezin. Dat betekent niet dat we nu gaan wachten tot de voorjaarsnota, we willen snelle actie van B&W om extra toezicht voor deze bewoners te realiseren. Jongeren moeten jong kunnen zijn in Amstelveen maar er is een grens als andermans vrijheid om rustig te kunnen leven in het gedrang komt.
 
Dit bericht in de media zie onder meer: RTV-Noord Holland; AmstelveenBlog; AmstelveenWeb; Herbert Raat;

DE Telegraaf

Jeugdoverlast verjaagt bewoners Amstelveen
Angst om politie te alarmeren
door Gijsbert Termaat/Telegraaf/16 november 2007
AMSTELVEEN, vrijdag

Een aantal bewoners in de Amstelveense wijk Middenhoven wil verhuizen omdat hun woonplezier vergald wordt door hangjongeren. Een groep van zo’n twintig 12- tot 21-jarigen terroriseert de buurt dusdanig dat de mensen met name ’s avonds hun deur niet meer uit durven.
Ik ken mensen in de wijk die zo lijden onder overlast van de jeugd dat ze af en toe een paar dagen weggaan om even op adem te komen. Ze logeren dan bij familie of vrienden of gaan kamperen. We kunnen en mogen niet tolereren dat mensen hier worden weggepest”, aldus VVD-raadslid Herbert Raat.

Volgens Hermine Janssens van het wijkplatform overwegen zeker vier gezinnen te verkassen. Zij hebben nog perspectief om elders een bestaan op te bouwen, maar ik ken ook veel oudere bewoners die al zo gexefntimideerd zijn dat ze niet eens de politie durven in te lichten als er iets gebeurt. Ook zij zouden niets liever dan de buurt verlaten, maar op 75-jaruige leeftijd is dat niet meer zo eenvoudig.”

De VVD vindt dat de gemeente haar verantwoordelijkheid moet nemen en keihard moet ingrijpen. Stel hier in navolging van Amsterdam straat- en gezinscoaches aan om de raddraaiers aan te pakken. Deze coaches ondersteunen de politie en zijn flexibel inzetbaar. Daarbij worden de ouders van jongeren aangesproken en doorverwezen naar hulp als het misgaat in een gezin”, weet Raat.

Jongeren moeten jong kunnen zijn in Amstelveen maar er is een grens als andermans vrijheid om rustig te kunnen leven in het gedrang komt. We mogen niet zwichten voor deze terreur en niet toestaan dat mensen vluchten uit een buurt, waar ze altijd met veel plezier hebben gewoond”, aldus Raat.

Ik hoop dat er snel iets gebeurt en de ellende voorbijgaat. Tientallen jongeren die blowen, drinken, rondscheuren en je uitschelden maken ons leven hier tot een hel”, zegt een bewoner. En als je er iets van zegt ben je helemaal aan de beurt en worden ze ook nog agressief en bedreigen je. Ik hou me nu gedeisd, maar het is toch van de gekke dat ik mijn leven aanpas omdat er niet wordt opgetreden door de overheid.”

 
 

dinsdag 6 november 2007

Voorlichter in Amsterdam

Van 2001 tot april 2010 werkte ik bij de gemeente Amsterdam als bestuursvoorlichter van het college van B&W. In de dagelijkse praktijk betekent dit verantwoordelijkheid voor de communicatie van een wethouder.
Zo heb ik de afgelopen jaren als woordvoerder gewerkt voor de wethouders Bea Irik, Rob Oudkerk en Ahmed Aboutaleb. Totdat ik 2010 wethouder werd in Amstelveen werkte ik voor Lodewijk Asscher.

Vaak denken mensen dat je constant bezig met media en hoe zaken in de krant moeten komen. In de dagelijkse praktijk ben je eigenlijk meer bezig met intern gedoe en afstemming. Het belangrijkste is dat je probeert om kritisch te zijn en om met het oog van een Amsterdammer/journalist/buitenstaander naar beslissingen te kijken. Dus niet mee te gaan in een soort ‘groepsdenken’, waar je elkaar naar de mond praat en allerlei persberichten aan het uitsturen bent.

Dat kan alleen als je voor wethouders werkt die dat belangrijk vinden. Daar heb ik veel geluk mee gehad met wethouders als Irik, Oudkerk, Aboutaleb en Asscher, diepe dalen maar ook hoge pieken.Voorlichters liggen steeds meer onder een vergrootglas. De GPD-affaire waar voorlichters van Sociale Zaken in de computers van de GPD rondneuzen laat maar weer eens zien dat je je verstand erbij moet houden in plaats van snel te willen scoren.

Ahmed Aboutaleb
Zelf kwam ik onder het vergrootglas te liggen bij een relletje over de Assoenna moskee in Westerpark begin 2007. Het universiteitsblad Folia was met uitspraken van cabaretiers die grappen maakten over de islam naar de moskee gestapt om een reactie te halen. De tolk die bij het gesprek was deed uitspraken over het mogen doden van mensen die grappen maken over moslims en de islam. Toen dit naar buiten kwam via Folia, de Pers en GeenStijl.nl kwam zijn we me meteen naar de moskee gegaan.

Wethouder Aboutaleb wilde altijd zelf met eigen ogen kijken wat er aan de hand is. Aboutaleb die gewoonlijk duidelijk is en zaken niet afdekt voor de goede lieve vrede vroeg naar het standpunt van het bestuur in het Berbers want het Nederlands waren ze niet echt machtig. Zij namen compleet afstand van de tolk, boden excuus aan voor zijn uitspraken en gingen diep door het stof. Voor Aboutaleb was de zaak daarmee af want als gemeente is het bestuur gesprekspartner. Wat er verder met de tolk moest gebeuren was aan het Openbaar Ministerie. Later bleek de tolk bestuurslid geweest te zijn van de moskee.
Folia was woedend want zij voelde zich in hun ‘journalistieke’ hemd gezet. In plaats van een grote rel over een moskee die carbaretiers dood wilde ging het over een niet al te slimme man die niemand vertegenwoordigde. Dit bleek ook in een uitzending van Premtime waar de tolk aan de tand gevoeld werd en zijn zoon hem de mantel uitveegde ‘hij mag de pot op’ omdat hij de familienaam te schande maakte. De hele dag kreeg ik journalisten aan de lijn en Campus nam een telefoongesprek met me op en waar ik een paar keer herhaald heb dat voor Aboutaleb de kous af is, tot ongenoegen van de vragensteller. Dit werd voor een gedeelte op geenstijl.nl geplaatst waarmee zij probeerden aan te tonen dat Aboutaleb  de boel onder de pet houdt. Dan blijkt maar weer eens de kracht van internet, want tot websites van het Vlaams Blok aan toe krijg je het dan over je heen. Zo gauw de islam er aan te pas komt is de nuance in dit land soms snel zoek. Het is nu bijna een jaar later en ik heb er nooit meer iets over gehoord.

Terugkijkend blijkt het vooral een storm in een glas water geweest te zijn. Extremisten moet je hard aanpakken maar dit waren een paar oude, thee drinkende mannen die een beetje in de moskee hangen om niet thuis te hoeven te zijn. Een soort kegelclub maar dan an

woensdag 12 september 2007

De laatste weken is me vaak gevraagd op mijn werk in Amsterdam wat er toch aan de hand is in Amstelveen. Ook familie uit het oosten belt bezorgd op. Na de laffe moord op onze avondwinkelier lijken de overvallen in onze stad wel schering en inslag.
 
Nu is het onvermijdelijk dat als je onder de rook van een grote stad woont, je geconfronteerd wordt met de schaduwkanten daarvan. Overvallers trekken zich niets aan van gemeentegrenzen. Daarom is het duidelijk dat we alles op alles moeten zetten om een prettige woon – en werkklimaat overeind te houden. Mijn VVD-fractievoorzitter Hans Bulsing heeft in het Amstelveens Nieuwsblad al duidelijk uit de doeken gedaan dat we in deze stad er qua politie bekaaid afkomen. Van de 6000 agenten in het regiokorps zijn er slechts 80 actief in Amstelveen terwijl ongeveer 10% van de bevolking hier woont. Daarbij hebben we 43 jeugdgroepen van zo’n 430 jongeren. 26 van die groepen zorgen voor soms ernstige overlast en diefstallen. Nu wordt er het nodige gedaan; zo hebben ondernemers nu een site waar ze gegevens van dieven uit wisselen. Stadstoezicht controleert sinds kort op de Kalfjeslaan.

Maar de lat moet hoger liggen. En niet voor een tijdje maar structureel hebben we meer toezicht nodig. Op dit moment geven we een kleine 5 miljoen euro uit aan welzijnsstichting Cardanus. De rekenkamer gaat dit jaar onderzoeken of dat allemaal wel goed besteed is. Wij denken dat het roer om moet bij het jeugdbeleid. Enerzijds moeten er voldoende voorzieningen zijn voor jongeren. Anderzijds moeten jongeren en ouders aangesproken worden op asociaal gedrag voordat het verder uit de hand loopt. Daarom gaan mijn fractievoorzitter en ik volgende week vrijdag op bezoek bij Stichting Overlast in Amsterdam Slotervaart. De straatcoaches van de stichting boeken goede resultaten in het bestrijden van overlast en het aanspreken van ouders. Ook werken ze nauw samen met de politie en hulpinstellingen. Doel van het gesprek is om te kijken wat zij voor Amstelveen kunnen betekenen. Bij de komende begrotingbesprekingen zullen we dit inbrengen. Want met een begroting van 170 miljoen euro moet er geld te vinden zijn om meer toezicht en een beter jeugdbeleid in Amstelveen te realiseren.
Dit bericht in de media zie:
http://www.amstelveenweb.com/nieuws-Preventieve-straatcoach&newsid=62967297

zondag 12 augustus 2007

Drama in Amstelveen: Huib Krooder is vermoord in zijn avondwinkel

De 62-jarige winkelier Huib Krooder is tijdens een overval doodgestoken in zijn avondwinkel. Toen ik het vrijdag hoorde kon ik het niet geloven. Een drama in Amstelveen. Afschuwelijk voor de nabestaanden om zo je man,vader en opa te verliezen. Een drama voor onze stad; een hardwerkende winkelier gestorven voor niks.

Af en toe kwam ik in zijn winkel en hij was altijd uitermate vriendelijk. Inmiddels heeft de politie de daders gepakt (hulde daarvoor) en het blijken twee jongens van 16-jaar! oud te zijn. Bij de overval hebben ze niets buit gemaakt. Hoe gek moet je zijn om tot zo’n daad te komen? Woedend ben ik erover. Vandaag kwam ik langs de winkel, veel mensen hebben er bloemen neergelegd en anderen staan even stil om de rouwkaart die op het raam geplakt is te lezen. MKB-voorzitter Ferry Houterman pleitte op AT5 en in de Telegraaf voor hogere straffen, betere straatverlichting bij avondzaken en de middenstand fiscaal te ontlasten bij de aanschaf van veiligheidsvoorzieningen. Hij heeft gelijk. Ook voldoende politietoezicht is belangrijk in Amstelveen. We moeten alles op alles zetten om dit soort vreselijke drama’s te voorkomen.

dinsdag 7 augustus 2007

De VVD wil dat ouders in Amstelveen beter inzicht krijgen bij de keuze van een basisschool. Ouders moeten nu vaak door een doolhof van informatie om een objectief beeld te krijgen van een school. Het VVD-gemeenteraadslid Herbert Raat wil daarom dat het college van B&W samen met de scholen, onderwijsdeskundigen en ouders een transparant systeem opzet waar alle relevante informatie over de gang van zaken binnen de scholen is in te zien. Dit systeem zou het voorbeeld moeten zijn voor de andere steden in Nederland.
Uitholling positie ouders, leerkrachten en gemeente

De afgelopen jaren heeft de schaalvergroting in het onderwijs een grote vlucht genomen. Besturen zijn geprofessionaliseerd en ouders komen er vaak niet echt meer aan te pas. Leerkrachten zijn vooral werknemers in plaats van beslissers binnen het beleid van de school. Daarbij is de regierol van de gemeente uitgehold en beperkt tot het zorgen voor de onderwijshuisvesting. De financiering van basisscholen en het toezicht door de Inspectie van het onderwijs staan onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Onderwijs. De rol van de overheid als hoeder van het algemeen belang is hiermee op grote afstand gekomen. Dit is geen goede zaak omdat goed basisonderwijs van wezenlijk belang is voor elke gemeente. Het basisonderwijs is essentieel voor de ontwikkeling en toekomst van een kind.

Voor ouders is het daarom van belang om goed inzicht te krijgen in de resultaten van de school. Zowel op het gebied van onderwijsresultaten (cijfers) als de ontwikkeling op sociaal, cultureel en sportief gebied. Allerlei producten en diensten kunnen vandaag de dag met elkaar worden vergeleken zoals wasmachines en verzekeringen. Dit staat in schril contrast met de transparantie van het onderwijs terwijl we hieraan miljarden euro’s belastinggeld besteden. CITO te beperkt Sommige gemeenten brengen samen met de scholen de scores van de CITO-resultaten naar buiten. Deze resultaten zijn belangrijk maar te beperkt om alleen hierop de schoolkeuze te baseren. De VVD stelt daarom voor om een systeem te ontwikkelen waarin alle relevante informatie zit die ouders nodig hebben bij de keuze van een basisschool. De VVD denkt er hierbij aan om ook onderzoeken van de onderwijsinspectie, het verloop van leerkrachten, het sociale klimaat en andere relevante zaken die belangrijk zijn bij de ontwikkeling van een kind een plek in het systeem te geven.
Zie ook: AmstelveenBlog;  

dinsdag 24 juli 2007

Zorgen over Cardanus

Volgende week ga ik samen met Martijn Lustenhouwer, collega van het CDA, op bezoek bij de directeur van de welzijnsinstelling Cardanus. Wij maken ons zorgen of de beschikbare middelen voor het welzijn wel goed terecht komen.
Een paar weken geleden hebben we hierover al vragen gesteld aan het college van B&W. We hopen dat we de aankomende jaren de vele miljoenen die we uittrekken voor het jeugdbeleid ook daar terecht komen waar we het willen; bij de jeugd! Teveel jongeren in Amstelveen hangen rond op de straten i.p.v. dat ze gebruik maken van de voorzieningen. Waar ligt dat aan? Dat wordt het belangrijkste onderwerp voor het gesprek.

dinsdag 12 juni 2007

Krenterig

Goed nieuws voor de ouders en kinderen van basisschool Het Palet Noord in Amstelveen. Het college van B&W trekt in de Kadernota 2008 geld uit voor een gymnastieklokaal. Enige maanden geleden werd duidelijk dat een lokaal niet was opgenomen in de nieuwbouwplannen (PIA) voor de school. Een niet al te slim besluit.
 
Voor gymnastiekonderwijs moeten de kinderen een half uur lopen over de drukste straten van de stad. Om nog maar niet te spreken over de verloren onderwijstijd. En wie zet er nou een nieuwe school neer voor de aankomende veertig jaar zonder goede sportmogelijkheden in de buurt? In de gemeenteraad was iedereen het erover eens. College van B&W: regel een gymnastieklokaal voor het Palet.

Krenterig:
Eind goed al goed zou je zeggen. Maar er zit een addertje onder het gras. Want nu krijgen we in Amstelveen 1 extra gymnastieklokaal. En op basis van berekeningen hoeveel ruimte voor gymnastiekonderwijs we nodig hebben is dat iets teveel en geeft extra kosten. Oplossing van het college: we slopen een wat ouder gymnastieklokaal.

Voor ons als VVD het voorbeeld van verkeerde krenterigheid. Voor allerlei (naschoolse) sportactiviteiten is een extra lokaal meer dan welkom. In de gemeenteraad praten we avonden vol over voldoende aanbod van sport-en publieke voorzieningen. Zeker nu scholen ook dagarrangementen moeten aanbieden. Ook het Amstelveens Sportbedrijf heeft behoefte aan meer aanbod omdat de vraag naar sportlocaties groot is. Kortom: geen sloop maar bouwen!
Dit bericht in de media:
http://amstelveen.blog.nl/sport_en_recreatie/2007/06/13/vvd-tegen-sloop-gymnastiekzaal