woensdag 9 augustus 2017

Verdienmodel vastgoedeigenaar Jagershuis niet leidend

De vastgoedontwikkelaar van het Jagershuis aan de Amstelzijde krijgt te maken met strenge eisen. Hoewel er nog geen formele aanvragen of vergunningsprocedures zijn ingediend gaan we erop toezien dat de plannen passen binnen het Rijksbeschermd Dorpsgezicht. 

Het Jagershuis in al jaren een begrip aan de Amstelzijde. Voor de toekomst van het pand is het verdienmodel van een vastgoedeigenaar voor ons niet leidend. Veel belangrijker is of een plan past in de omgeving. Oftewel: dat de uitstraling past bij het cultuurhistorisch waardevolle straatgezicht. Samen met collega Peter Bot van Ruimtelijke Ordening ga ik streng sturen op welstand en kaders binnen het bestemmingsplan.


We hechten grote waarde aan het aanzien van het Jagershuis als onderdeel van het Rijksbeschermd Dorpsgezicht Wel is dit jaar door De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een afvoeringsprocedure gestart om het pand van de Rijksmonumentenlijst te halen. De reden was dat uit bouwhistorisch onderzoek bleek dat het gebouw niet uit de 18e eeuw stamt, zoals eerder gedacht, maar in de jaren zestig is herbouwd.

AemstelMonuments B.V. is eigenaar van het pand. De gemeente heeft uit de media vernomen dat de eigenaar van het moederbedrijf van het Jagershuis, topman van vastgoedfirma Breevast, afgelopen week op het Italiaanse eiland Capri is opgepakt. Hij was aan boord van het jacht Unicorn. Met de burgemeester gaan we bespreken of een nader onderzoek naar het bedrijf noodzakelijk is.

Zie voor het oorspronkelijke bericht: HerbertRaat.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten