maandag 9 februari 2015

Geen sloop Acacialaan Amstelveen

Vorige week bij woningcorporatie Eigen Haard aangekondigd dat wij niet meewerken om woningen aan de Acacialaan te slopen. Het slopen van de woningen is een oud plan uit 2009.Hieronder een artikel hierover in AmstelveenDichtbij: 

VVD-wethouder Herbert Raat (Wonen) heeft zich in een brief aan de directie van woningcorporatie Eigen Haard uitgesproken tegen de voorgenomen sloop van zestien 55-plus woningen aan de Acacialaan. 

Hij reageert daarmee ook op protest van omwonenden tegen de sloopplannen. Die zijn tegen de sloop omdat de woningen nog in goede staat verkeren. Raat deelt die mening meldt hij in een brief aan de bewoners. 

Volgens hem kan Eigen Haard zich beter bezighouden met renovatie van diverse wooncomplexen, onder meer aan de Lindelaan, Plesmanlaan, Ambrosiuslaan en Parelvisserslaan. Hij wijst de bewoners echter ook op de dat sloop, beheer en renovatie van sociale huurwoningen geen taak is van de gemeente, maar van Eigen Haard. 

De corporatie wil de woningen vervangen door appartementen voor ouderen in het middeldure en dure segment. Dat moet voor meer differentiatie in het woningaanbod van de wijk Keizer Karelpark zorgen. Volgens Eigen Haard is er nu sprake van een ‘verouderd woonproduct.' 

 Zie ook: NUL20 en AmstelveenBlog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten