dinsdag 9 december 2014

Werkervaring voor Amstelveners


Deze week gaan Amstelveners met een bijstandsuitkering de jaarlijks controle op de hondenbelasting uitvoeren. Zo kunnen zij werkervaring op doen en bespaart het de gemeente geld. Ruim dertienduizend huishoudens krijgen controle.

Naast de controles kunnen de kandidaten een opleiding tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) volgen. Zo krijgen ze meer kans op een reguliere baan. De controleurs kregen maandagochtend uitleg over het werk. Identiteitspassen zijn aangemaakt en vandaag zijn de controles gestart.

Zelf heb ik ook meegelopen met onze mensen en Amstelveners reageren positief op de controles. Veel mensen beginnen, en dat is begrijpelijk, vooral over de schietpartij in Westwijk waar een moeder gisteravond is overleden.

In de voorgaande jaren was de hondencontrole een effectief middel om het het aantal niet-betalers terug te dringen. Ook blijkt er een preventieve werking vanuit te gaan als mensen weten dat er gecontroleerd gaat worden. In totaal wordt er € 195.000 aan hondenbelasting opgehaald.

Vroeger werd er altijd een extern bureau ingehuurd die de hondenbelastingcontroles voor de gemeente uitvoerde. Dit kostte de gemeente voor de hondencontroles meer dan € 10.000 euro. Daarom is in overleg met collega Maaike Veeningen besloten dit te veranderen. Zo krijgen mensen in de bijstand kansen en bespaart het Amstelveen geld.

Zie ook over dit onderwerp: AmstelveenWeb; AmstelveenBlog; AmstelveenDichtbij;

Geen opmerkingen:

Een reactie posten