woensdag 18 september 2013

Jongerenwerk maakt verschil

2013-senders-voetbalHet Amstelveens Jongeren- en Tienerwerk maken verschil. Dit was te merken op het derde ‘Senders Voetbaltoernooi’ afgelopen zaterdag. Vorig jaar was fantastisch, dit jaar was nog weer beter. Jongeren uit heel Amstelveen organiseerden een fantastisch toernooi zonder toestanden.

Nog maar een paar geleden was het echt anders in Amstelveen. Overlastcijfers waren hoog en de sfeer op straat was ronduit negatief in sommige wijken.

2013-herbert raat vvd-senders_08Het belangrijkste is, dat er een ander klimaat is ontstaan op straat. Dat merk ik in mijn eigen buurt op het Westwijkplein voor de Albert Heijn, waar vroeger veel overlast was.

Ons Jongerenwerk is op straat op tijden, dat het nodig is en gaat in gesprek, waardoor zaken minder snel uit de hand lopen.Handhaving en bonnen uitdelen blijft soms nodig, maar we zijn liever met positieve zaken bezig zoals de organisatie van dit toernooi. De verbeterde sfeer op straat merk je terug bij het voetballen. De bedoeling is het jongerenwerk verder uit te breiden, zodat er voldoende capaciteit is op de uren dat het nodig is.

De cijfers lijken deze positieve trend te ondersteunen. Het aantal meldingen bij de politie van jeugdoverlast daalde de afgelopen jaren gestaag. In 2011 waren er 472 meldingen van jeugdoverlast bij de politie, in 2012 392 en dit jaar 273 tot en met augustus.
Zie ook: AmstelveenBlog, AmstelveenWeb,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten