maandag 24 juni 2013

SP bedrijft kamikaze-politiek A9

SP Amstelveen vliegt uit de bocht
Vanmorgen las ik, op Dichtbij.nl dat de SP per direct wil stoppen met de onderhandelingen over de verbereding van de A9. Dit moet een ‘foutje’ zijn, dacht ik nog. Een partij die je in Amstelveen regelmatig op straat tegen komt, kan toch niet zo uit de bocht vliegen. Wat is er aan de hand?

Een paar weken geleden heb ik samen met burgemeester Jan van Zanen de gemeenteraad geïnformeerd over de onderhandelingen. In overleg is toen besloten een beroep te doen op de minister met het doel eruit te komen. Diverse gesprekken volgde. Ook morgen staat er nog een overleg gepland. Nu weglopen zou niet alleen zeer onverstandig zijn het is zelfs onbehoorlijk.

De afgelopen 1,5 jaar hebben we ons opgesteld als goede contractspartner. Dit neemt niet weg, dat er nog steeds een contract ligt uit 2007 met een eigen bijdrage van 100 miljoen euro. Hier moeten we van af. Nu weglopen van de onderhandelingstafel is ‘kamikaze-politiek’. Het lijkt daadkrachtig maar ondergraaft onze zorgvuldig opgebouwde juridische- en financiële positie. We stoppen alleen met onderhandelen als dat in het belang is van Amstelveen. En dat is dus niet nu.

Zie ook: AmstelveenDichtbij; AmstelveenBlog; AmstelveenWeb; AmstelveenDichtbij;

Update 2-7-2013: Zie deze link als reactie op een brief van 3 bewoners waar we alles nog eens helder op een rij zetten over de stand van zaken.

Update 4-7-2014: Dat je meteen op elke lantaarnpaal van Amstelveen hangt als je de SP Amstelveen afbeeld als eend is natuurlijk te verwachten, wel geinig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten