woensdag 5 juni 2013

Dilemma Leerlingenvervoer


Deze week ligt er een dilemma met het leerlingenvervoer op tafel. Een jongen van 14 die gebruik maakt van leerlingenvervoer intimideert jongere kinderen in de bus. Andere kinderen voelden zich bedreigd. De conclusie van onze ambtenaren, andere ouders en chauffeur: de situatie is gevaarlijk en onhoudbaar, de jongen moet uit de bus. De jongen gaat buiten Amstelveen naar een een bijzondere school. Gaan we speciaal voor hem een taxi inhuren of lossen we het anders op?

De problemen in de bus zijn over met het inhuren van een speciale taxi. De jongen is leerplichtig en ook dat probleem zou zo opgelost zijn ten koste van duizenden extra euro’s. We schrijven de tegenvaller weg in de jaarrekening maar die verschijnt toch na de verkiezingen dus geen ‘haan zal er naar kraaien’.


Toch heb ik gekozen voor een andere weg. De ouders van de jongen zijn primair verantwoordelijk en het is al bijzonder dat we duizenden euro’s uitgeven voor een bus. Daarom heb ik hen uitgenodigd op het raadhuis en als dat niet lukt dan ga ik op huisbezoek. Het is hun kind en hun verantwoordelijkheid. Als ze hulp nodig hebben dan krijgen ze het. Als ze hulp krijgen die niet helpt dan moeten we daar achter aan. Maar we gaan niet duizenden euro’s betalen om een probleem tijdelijk op te lossen. Wordt vervolgd…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten