dinsdag 10 augustus 2010

Jongerenbeleid gaat veranderen

Vandaag heb ik namens het college een brief gestuurd aan de gemeenteraad om het jongerenwerk op de schop te nemen. Op dit moment betalen we bijna 100.000 euro per jongerenwerker aan Stichting Cardanus. Hiervoor wil ik geen verantwoordelijkheid nemen.
 
Hoewel Cardanus op andere gebieden goed werk doet is het met het jongerenwerk al jaren problematisch. Daarom is het beter als de gemeente dit zelf gaat doen. Het is niet alleen goedkoper maar zo zijn we zelf verantwoordelijk voor de uitvoering in plaats van een stichting.

Voor dat het zover is moeten we nog meer dan een jaar wachten omdat we tot 1 januari 2012 vast zitten aan een contract met Cardanus. In de tussentijd wil ik samen met collega’s Jacqueline Koops en John Levie in overleg met de gemeenteraad, jongeren, sportclubs, scouting en sportverenigingen hoe we ons geld het beste kunnen inzetten. Aangezien maar 5 procent van de jongeren in jongerencentra komen ligt voor de hand om meer in te zetten op andere zaken. Zoals sportclubs, scholen en culturele instellingen.
 
Zie ook, AmstelveenBlog, De Weekkrant, Binnenlands Bestuur, AmstelveenBlog, AmstelveensNieuwsblad,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten