zaterdag 1 juli 2023

Auto's uit het groen en in een parkeergarage


Op dit moment is één van de mooiste plekken in Amstelveen een parkeerplek. Rondom het Raadhuis en de noordelijke Poeloever staat het elke dag vol met auto’s. Bezoekers van het Raadhuis, Het Oude Dorp of museum Jan kunnen te vaak geen plekje vinden. Tijd om aan de slag te gaan met een parkeeroplossing die past bij deze eeuw.
 

Kostendekkend 
Amsterdam heeft een paar geleden in Buitenveldert betaald parkeren ingevoerd. Sinds die tijd ontkwam Amstelveen er niet aan om dat ook te doen omdat iedereen gratis ging staan, net over de grens in onze gemeente. Gelukkig zijn onze parkeertarieven veel redelijker dan bij de buren. Dat komt omdat wij een andere politieke afweging maken. De inkomsten gebruiken we om de parkeerexploitatie kostendekkend te maken. En niet om parkeergeld in te zetten voor allerlei andere zaken. 

Dumpplek 
Op dit moment is het probleem dat waar nog geen betaald parkeren is ingevoerd er vaak langparkeerders staan of gebruikt wordt als dumpplek. Dit zien we overal in Amstelveen en dus ook rondom het Raadhuis. 

Vervolg 
Daarom gaan we nu integrale visie maken voor de Noordelijke Poeloever. Onderdeel daarvan zal een parkeergarage zijn waar niet alleen ruimte moet zijn voor auto’s, maar ook voor fietsen. Wat mij betreft verdwijnt er zoveel mogelijk onder de grond als dat mogelijk is. De uit de investering voorkomende kapitaallasten (jaarlijkse afschrijvingskosten en rente) moeten we opvangen uit de parkeerexploitatie waar kostendekkendheid het uitgangspunt is.

Voor het uitgebreide bericht zie: HerbertRaat.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten