donderdag 10 juni 2021

Handhaving op de Amstel

Daar waar de Amstel van Amsterdams in Amstelveens grondgebied overgaat, ondervinden omwonenden met mooi meer geregeld overlast van de pleziervaart. Het gaat dan met name om geluidsoverlast of te hard varen. Daarom zijn we deze zomer regelmatig op het water te vinden om hierop te handhaven. Op de grens met Amstelveen zijn op twee locaties langs de Amstel borden geplaatst met de belangrijkste regels die gelden op het water. 

Borden geplaatst 
Sinds vorig jaar handhaaft de gemeente met mooi weer ook op het water. Om de belangrijkste vaarregels onder de aandacht te brengen, hebben we borden langs de Amstel geplaatst ter hoogte van de Kalfjeslaan vanuit Amsterdam gezien en bij de Hollandsedijk vanuit Uithoorn gezien. 

Eigen Amstelveense handhavingsboot 
Wij krijgen op mooie dagen regelmatig klachten van inwoners die langs de Amstel wonen en overlast ervaren. In Amsterdam zijn erstrenge regels en het kan niet zo zijn dat opvarenden van plezierbootjes het volume omhoog gooien, zodra ze de Amsterdamse gemeentegrens passeren. Vorig jaar hebben veel mensen een bootje gekocht, omdat we door corona moesten thuisblijven. De bewoners langs de Amstel mogen hier niet de dupe van worden. Voor volgend jaar overwegen wij om een eigen handhavingsboot aan te schaffen om zo ons handhavingsteam uit te breiden naar het water. 

Proces-verbaal 
Vorige week is voor het eerst dit voorjaar handhaving samen met de politie het water op gegaan in Amstelveen. Zij troffen onder meer verschillende aan elkaar vastgemaakte boten aan met grote groepen mensen aan boord. Handhaving heeft vier officiële waarschuwingen uitgedeeld voor geluidsoverlast. Hiernaast is een proces-verbaal uitgeschreven voor wildplassen. Veel bewoners van de Amsteldijk lieten blijken dat zij blij waren om onze handhavingsboot te zien.

Zie voor het uitgebreide bericht: HerbertRaat.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten