vrijdag 9 maart 2018

Toekomst voor het 't Jagershuis



Het uitgangspunt voor de ontwikkeling van het ’t Jagershuis aan de Amstel is dat het past in het Rijksbeschermd Dorpsgezicht. Ook de buurt moet actief betrokken worden. Hierover zijn we het met eigenaar Breevast deze week eens geworden. 

Eerder ontstond er ophef over de plannen en de staat van het pand. Vervolgens zijn we in overleg gegaan met Henk Brouwer, CEO van Breevast. Gelukkig zijn we er goed uitgekomen. In het verleden heb ik duidelijke woorden gesproken over de situatie. Nu wil ik graag Henk Brouwer bedanken voor zijn constructieve opstelling.


Veel Amstelveners hebben goede herinneringen aan het pand toen het gebruikt werd als hotel en restaurant. Menige verjaardag of jubileum is er gevierd. Eén van de laatste hotelgasten was waarnemend burgemeester Fred de Graaf. Het zou geweldig zijn als het ’t Jagerhuis weer een parel aan de Amstel wordt. Afwachten beroepsprocedure.

Op dit moment loopt er een beroepsprocedure tegen het besluit van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed om het Jagershuis af te voeren als Rijksmonument. In deze kwestie is de gemeente geen partij. Breevast en gemeente hebben afgesproken om in afwachting van de uitspraak van de Rechtbank Amsterdam geen concrete plannen te ontwikkelen.

Zie voor het oorspronkelijke bericht: HerbertRaat.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten