dinsdag 11 oktober 2016

“Wanneer gaat het dak eraf?”

“Meneer Raat, u moet binnenkort zelf een keer komen kijken, wanneer gaat het dak eraf” zei een bewoner van de Middeldorpstraat tegen mij. De sloop van de door Rijkswaterstaat aangekochte woningen aan de Middeldorpstraat is vertraagd. De sloop zou 1 september starten en vervolgens zo’n drie weken in beslag nemen. Toch staan de woningen in het Oude Dorp nog steeds overeind. 

De panden zijn onbewoonbaar gemaakt. De deuren zijn dichtgetimmerd en een aantal dakramen zijn verwijderd. Voor de bewoners die hier recht tegenover wonen geen prettig gezicht. Een buurvrouw die tegenover de sloopwoningen woont vertelde mij dat ze “toch mocht hopen dat het er over een jaar niet nog zo bij zou staan.” Ik heb haar gezegd dat dat natuurlijk niet de bedoeling is. Verder zei ze dat ze niet goed wist wat de stand van zaken was. Ze wil graag op de hoogte worden gehouden.


Daarom ga ik Rijkswaterstaat, onze partner in dit project, vragen de buurtbewoners te informeren over de laatste stand van zaken. En als we ze kunnen helpen, dan doen we dat. Vertraging oplopen kan gebeuren, maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat buurtbewoners geen flauw idee hebben wat er voor hun deur gebeurt. Amstelveen gaat de komende jaren flink op de schop.

De A9, Amstelveenlijn en het Stadshart. Af en toe zal er wat misgaan of duurt het langer dan verwacht. De les van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam is dat je actief vertelt wat er aan de hand is. Ook als het een keer tegenvalt.

Zie voor het oorspronkelijke bericht: HerbertRaat.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten