dinsdag 27 oktober 2015

Bewoners Jeanne de A’rclaan verdienen beter

IMG_3851

Vorige week ben ik op bezoek geweest bij bewoners van de Jeannne de D’arclaan. Hun flat uit 1966 kampt met achterstallig onderhoud. Ook in de gemeenteraad is aandacht gevraagd voor de situatie. Het was treurige toestand wat ik aantrof. Daarom ga ik deze week een beroep doen op wooncorporatie Eigen Haard om verbeteringen snel uit te voeren.
Als je voor de flat staat dan is al snel duidelijk dat het niet goed gaat. Ruiten die gebarsten zijn, de toegangsdeur heeft zijn beste tijd gehad en het ziet er verlopen uit. Samen met beleidsadviseur wonen Annemarieke Volkstedt word ik door bewoners Christi de Lange en Andre Kamstra rondgeleid.
IMG_3853 Binnen in de appartementen blijkt dat vooral de isolatie een groot probleem is. Andre Kamstra vertelde me dat hij de centrale verwarming niet meer gebruikt. Hij heeft elektrische kachels. Zo is het sneller warmer omdat de verwarming tegen de slecht geïsoleerde buitenmuren staat.
Het is niet allemaal negatief. De plek waar flat staat is echt Amstelveens met veel groen. En bij de entree hebben bewonners planten geplaatst om de boel een beetje op te vrolijken.
De opgave voor de komende collegeperiodes is dat onze woningvoorraad niet verslonst en dat eigenaren en corporaties, zoals Eigen Haard, investeren in de bestaande woningen. De grote opdracht is niet spectaculaire nieuwbouw, maar het opknappen en onderhouden van de bestaande wijken.
Wellicht minder opwindend voor wethouders of directeuren met ambities die ‘hun geurvlag willen achterlaten’ zoals Martin Sommer, politiek commentator van de Volkskrant, schreef op 4 oktober 2014. Maar van groot belang voor de toekomst van Amstelveen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten