dinsdag 10 december 2013

Nooit meer een zomerstop

2013-leerplicht-bus-herbert raat bert de weerdSoms geloof je je oren niet. Een tijdje geleden meldde een leerplichtambtenaar mij dat ze geen proces-verbaal meer in konden sturen naar het Openbaar Ministerie (OM) vanwege een zomerstop. En dat terwijl de schoolvakantie nog moest beginnen.

In Amstelveen hebben we de afgelopen jaren fors geïnvesteerd om te zorgen dat jonge kinderen naar school gaan en een diploma halen. Alleen zo leg je de basis voor een goede toekomst. De kans om er iets van te maken in het leven, begint en eindigt op school. Ook al ben je je daar als jongere soms niet zo van bewust.

Het zijn vaak kwetsbare kinderen in de problemen komen omdat ze school niet serieus genoeg nemen of vanwege problemen thuis. Met alle gevolgen van dien. Daar ligt een taak voor de overheid. Daarom hebben we in 2011 een extra leerplichtambtenaar aangesteld en rijdt een paar keer per jaar een leerplichtbusje om jongeren naar school te brengen.
Om de handhaving van de leerplicht en het aanbieden van de juiste zorg aan kinderen tot een succes te maken is het zaak dat de zomerstop van het OM stopt. Kinderen zijn kwetsbaar en verdienen een overheid die er is en niet al weken voor de vakantie niet meer thuis geeft. Daarom hebben we vandaag een brief gestuurd aan het OM met het verzoek om hier een einde aan te maken.

Zie ook: AmstelveenDichtbij; DE TELEGRAAF hieronder; Steun vanuit Amsterdam zij willen ook van de zomerstop af via AT5 en AmstelveenBlog;

Geen opmerkingen:

Een reactie posten