donderdag 21 februari 2013

Bijdrage van € 100 miljoen voor A9 onbegaanbare weg

Het rijk wil de A9 verbreden en Amstelveen heeft in 2007 een bijdrage van € 100 miljoen toegezegd voor een ondertunneling. De bedoeling was om dit te betalen uit grondopbrengsten maar anno 2013 levert dat niets meer op. Kunnen we het ook anders betalen heb ik aan de afdeling financiën gevraagd? De uitkomst is deze week aan de gemeenteraad gestuurd. De conclusie voor mij is, dat het maatschappelijk, sociaal en economisch een onbegaanbare weg is.

Ook de Amstelveense media kwamen tot vergelijkbare conclusies. 'Rampspoedig voor de gemeentelijke financiën', noemde journalist Henk Godthelp de uitkomst in het Amstelveens Nieuwsblad. 'Bijdrage desastreus voor gemeente', aldus Johan Bos van AmstelveenBlog.

Overigens is er na een jaar onderhandelen een onderhandelingsresultaat met het Rijk over andere oplossingen. Het enige wat ik daar nu over kan zeggen nu is dat het Amstelveense college van B&W akkoord is. Het ligt nu bij de minister Melanie Schultz en we moeten afwachten tot zij er een uitspraak over doet. Ik hoop dat binnen een paar weken duidelijkheid uit Den Haag komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten