maandag 28 mei 2012

Talentvolle VMBO’ers krijgen kansen in Amstelveen

Veelbelovende leerlingen zijn gekoppeld aan mensen uit bedrijven en instellingen die een belangrijke plaats in de samenleving innemen. De ‘coaches’ nemen de leerlingen mee in hun organisatie, zodat ze daar een goed beeld van krijgen. Samen praten ze over de interesses en talenten van de leerling. De bedoeling van het project is dat deze leerlingen uiteindelijk meer inzicht hebben in hun mogelijkheden en beroepsperspectief. De coaches en de leerlingen hebben op maandag 21 mei een overeenkomst van hun samenwerking ondertekend, in het bijzijn van trotse ouders.
















Voor mij is het een grote eer om ook een coach te mogen zijn. Samen met Peter le Cuivre van Installatiebureau Le Cuivre, Dirk Landsaat van Sportbedrijf Amstelveen en Theo Schuyt, professor aan de Vrije Universiteit. Een unieke kans voor de leerlingen om zo mee te kijken op de werkvloer. Op de foto (hieronder) staan alle leerlingen en hun coaches, omringd door de ouders en in het bijzijn van projectleider Ivo Jansen en algemeen directeur Bert de Weerd.

Ik hoop dat meer scholen in Amstelveen op deze manier aan de slag gaan. De samenwerking tussen het onderwijs en de uiteindelijke werkgevers kan nog stukken beter.Vorige week is het project Talentvol VMBO van start gegaan. Hiermee onderscheidt Panta Rhei zich van andere scholen door iets extra’s te doen voor hun veelbelovende leerlingen. Vaak gaat de aandacht alleen uit naar de leerlingen met problemen. Onder leiding van directeur Bert de Weerd kiest Panta Rhei ervoor om ook talentvolle leerlingen extra aandacht te geven. Een zeer goede ontwikkeling

Zie ook: AmstelveenBlog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten