donderdag 22 januari 2009

‘Massa is Kassa’

Deze week met collega raadslid Kees Noomen vragen aan het college van B&W gesteld over de inkoop. Klinkt saai, maar toch belangrijk. Wij willen dat Amsteleen het initiatief neemt om met de gemeenten in de Metropool Amsterdam gezamenlijk elektriciteit in te kopen. Door samen te werken onder het motto: ‘Massa is Kassa’ kan er de komende jaren tegen scherpere prijzen worden ingekocht. Bij producten als elektriciteit, mobiele telefonie en andere producten geldt: hoe groter de opdracht des te beter het voor de gemeentelijke kassa is.
 
Visies
De kassa van de gemeente is een stuk leger geworden vanwege het verlies van 15 miljoen in IJsland. Ook gaat de ondertunneling van de A9 en andere zaken het nodige kosten. De hoogste tijd dus om scherp op het geld te letten. Door samen te werken hebben de inwoners van gemeenten ook wat aan de Metropool samenwerking. Naar mijn smaak zijn ze in de Metropool regio Amsterdam nog te veel bezig met visies, folders en praten.
Heidagen
Ook willen we dat zogenaamde heidagen voor de medewerkers, directeuren en het college om verbeteringen op het werk te bespreken in Amstelveen plaats vinden. Zo hebben Amstelveense ondernemers ook wat aan de heidagen in deze moeilijke economische tijden. De ondernemers brengen per slot van rekening voor de gemeentelijke kas de nodige belastingen op.
Dit bericht in de media zie: Amstelveen Blog, Amstelveenweb.com, Amstelveens Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten