zondag 31 augustus 2008

Kinderen in de knel

Kinderen die door een rechter een voogd krijgen toegewezen krijgen die, in onze regio, niet altijd binnen de wettelijke vijf dagen. Mede daarom heeft De Stadsregio Amsterdam ingegrepen bij Bureau Jeugdzorg. De directeur heeft woensdag zijn functie neergelegd en het bureau heeft een zogenaamde ‘aanwijzing’ gekregen om zaken snel op orde te brengen. Dit blijkt uit een brief van de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher aan de Raad van Toezicht
 
Amstelveense kinderen
Voor kinderen die in Amstelveen in de knel komen is Bureau Jeugdzorg van essentieel belang. Daarom moeten wij als gemeente de vinger aan de pols houden. Het gaat namelijk om de meest kwetsbare kinderen in onze stad. Kinderen die mishandeld worden of vanwege andere redenen dringend hulp nodig hebben. Hoewel Jeugdzorg georganiseerd is via de Stadsregio blijven wij, de gemeente Amstelveen, primair verantwoordelijk voor onze Amstelveense kinderen. Daarom ga ik namens de VVD in de eerste commissie-vergadering vragen aan de wethouder Jeugd Dolf Veenboer wat de situatie is in onze stad en hoe we als stad voorkomen dat kinderen de dupe worden van problemen bij het Bureau Jeugdzorg. Als Amstelveen mogen we niet accepteren dat kinderen die hulp nodig hebben deze niet krijgen vanwege problemen bij Bureau Jeugdzorg.
Belangen van kinderen voorop
Voor de transparantie is het goed om nog eens duidelijk te maken dat ik in mijn dagelijks leven werk als bestuursvoorlichter van de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher. Asscher grijpt nu in op basis van zijn functie als portefeuillehouder jeugdzorg van de Stadsregio Amsterdam. Van medewerkers, directie en Raad van Toezicht van Bureau Jeugdzorg mag verwacht worden dat zij alles op alles zetten om het bureau weer stevig op de rails te krijgen. De belangen van kinderen die in de knel komen moeten voor iedereen van bureau jeugdzorg voorop s

maandag 18 augustus 2008

Overlast: Amstelveners hopen op regen

‘Een aanzienlijke stijging is er in het aantal aangiften met betrekking tot overlast’, zo staat op pagina 45 in de zogenaamde Fact & Figures 2007-2008 van de gemeente Amstelveen. De aanzienlijke stijging blijkt meer dan een verdubbeling te betekenen sinds 2003, naar 1555 meldingen. Uit reacties van bewoners blijkt dat iedereen vooral genoeg heeft van scooteroverlast en asociaal gedrag. Bewoners zijn vaak blij met regenbuien. Niet omdat ze van regen houden maar omdat dan de overlast minder is. Daarom gaan fractievoorzitter Hans Bulsing en ik vandaag weer vragen stellen aan het college van B&W om de overlast aan te pakken.
Blij met regenbuien
Dat iedereen genoeg heeft van de (scooter)overlast bleek uit de vele reacties van Amstelveners op artikelen in onze lokale kranten (Amstelveens Nieuwsblad en het Weekblad), en websites (Amstelveen Blog, Amstelveenweb.com) waarin Hans en ik pleiten voor meer scootercontroles zoals in juli in het Stadshart. De teneur van de reacties was; goed dat jullie je inzetten maar kom eens langs bij ons in de buurt want hier loopt het ook uit de hand. Dat hebben we gedaan, zo zijn we met fractieleden Tom Ponjee en Marius Rietdijk een avond in de wijk Middenhoven geweest bij bewoners thuis. Daar konden we met eigen ogen zien dat de bonnen voor overlast voor het oprapen liggen. Ook hoorde ik van bewoners dat zij vaak blij zijn met regenbuien. Niet omdat ze van regen houden maar omdat dan de overlast minder is. Binnenkort volgen bezoeken aan andere buurten om te kijken hoe het daar gaat. Mijn conclusie is dat we veel meer moeten gaan handhaven. Voor burgemeester Jan van Zanen lijkt me de grote stijging van overlast onverteerbaar en de eerste prioriteit. De burgemeester kennende zal hij alles op alles zetten om orde op zaken te stellen. De tijd dat we in Amstelveen konden zeggen dat het hier allemaal wel meevalt ligt achter ons.